Tradícionális Usui Reiki

USUI SHIKI RYOHO

A REIKI

REI az Univerzális/Egyetemes - Életenergia, Erő és KI mint az energia , ez a kifejezés sokaknak ismerős lehet, (aikido), a kínai CSÍ, (csikung, taichi),  vagy a tibeti és indiai PRÁNA mind ugyanannak az életenergiának, erőnek a megnevezései a különböző módszerekben. 

REIKI USUI SHIKI RYOHO = az univerzális életenergia közvetítés Usui -féle módszere. Így nevezte el az alapító dr. Mikao Usui professzor az 1900 as évek elején.

A Tradícionális Usui Reiki, az univerzális életenergia egy speciális alkalmazási módszere, amit bárki előképzettség nélkül, vallásoktól és világnézettől függetlenül elsajátíthat, - illetve emlékezhet rá, hiszen a képességet minden emberi lény magában hordozza - és gyakorolhat, önmaga , mások és akár a Föld megsegítésére. Nem bioenergia, hanem egy önálló rendszer, amely a régen elveszített egységet, a testi-lelki-szellemi harmóniát, egész-séget hivatott helyreállítani az emberben, az emberi kapcsolatokban és az ember és a természet között.

A Reiki átadó, nem gyógyít, tisztán csak eszköz, az univerzális energia csatornájaként működik. Szükséges hozzá egy behangolás (beavatás) eljárás, szertartás, ami által megnyílnak az addig nem használt energiacsatornák a testben. Emiatt is a régi idők beavatásos transzcendens ezoterikus iskoláihoz hasonlítható, de amíg az titkos tudás volt és csak egyes kiválasztott személyek számára volt elérhető, cserében pedig a világi életről való lemondás volt az ára, addig a Reiki európai módszere nyitott és korlátozásoktól mentes, megfelelve korunk kihívásainak.

Talán sosem volt nagyobb szüksége rá az emberiségnek mint most, amikor mindenki számára érzékelhető válságot és változást élünk testi-lelki állapotainkban, az emberi kapcsolatainkban és a bioszféránkban, a természetben is. És a Reiki filozófiája az, hogy nem kívülről kell a segítséget várni, hanem nekünk kell megtanulni változni, változtatni magunkon, a kapcsolatainkon, a környezetünkön ezért ez a szellemi fejlődés útja is egyben. 

 A legenda úgy szól, hogy a keresztény iskolában tanító Usui professzornak egy tanítványa tette fel a kérdést, hogyan tudtak Jézus és az apostolai egy érintéssel gyógyítani , ez volt ami inspirálta a kutatásra és a válasz megtalálására. Sok-sok évnyi kutatómunka következett a föld sok részén, a kereszténységtől a buddhista tanításokon keresztül, Japán, Kína, Tibet levéltáraiban, végül egy korai kéziratban a Lótusz szutrában talált rá. De a tanítás eredetére Buddha korától talán még régebbre, akár atlantiszi eredetre is gondolhatunk. 

A beavatást Mikao Usui Mester a szent Kurayama hegyen töltött elvonulásán, intenzív meditációjában kapta. Tanítványai Chujiro Hayashi , Hawayo Takata asszony, voltak. Takata és tanítványa Phyllis Lei Furumoto asszony révén honosodott meg Amerikában a tanítás. Majd onnan Európába került át, a 80 as években hozzánk is. Első terjesztői, európai mestere Eördögh Kristóf svájcban élő magyar volt, majd Paula Horan amerikai, Karl Everding és Walter Binder német mesterek voltak és a mai napig is ezt a tradíciót követő mesterek adják át a Reikit tanítványaiknak a beavatások során.

Japánban a Reiki gyógyítás művészete a természetgyógyászat elismert ága és Tokióban  Reiki kórház is működik, amit még Hayasi mester alapított.

Ha szeretnéd megtapasztalni, elsajátítani a módszert, kérlek regisztrálj az oldalra és iratkozz fel a hírlevélre, vagy keress az elérhetőségeken.

Az almenükben a következő oldalakon további részletekkel ismerkedhetsz meg.


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el