Az Ennagram mítosza

Hol volt, hol nem.. volt egyszer egy iskola, ahol isteneket és istennőket neveltek. Ahogy egy-egy lélek a tapasztalások során érettebbé vált, úgy léphetett tovább más galaxisok és bolygók iskoláiba.

Néhányan gyorsan fejlődtek, haladtak, néhányan azonban lassabban, nehézkesebben, mivel jobban kötődtek a formához. Ezért számukra egy kisegítő iskolát állítottak fel, egy parányi bolygón, ahol a maguk ütemében tanulhattak, távol, sok millió fényévnyire a világmindenség központjától, ahol zavart kelthettek volna. Az ő kisegítő iskolájukban, minden egyszerűsített volt, hogy a leckéiket jól elsajátíthassák, ezért kilenc lehetséges változat között választhattak, amelyben megtestesülhettek.

Amikor egy lélek testet ölteni készült, az istenek körének közepén állva, elnézett egyenként mind a kilenc irányba. Múltbeli cselekedeteinek, gondolatainak, érzéseinek hullámai pörgették körbe - körbe, a cselekedeteik és azok visszahatásai, a karma szerint.

Mindegyik szerepből felvett magába valamit. Végül kiválasztotta a jelen létéletére, a tapasztalatok alapján a legmegfelelőbbet. A 9 lehetséges szerep ezen a bolygón: A Kormányzó, Az Isteni Anya, A Varázsló, A Művész, A Misztikus Filozófus, A Hős Apa, A Mágikus Gyermek, A Harcos és A Szent.

A forgástól transzba esett lélek elaludt.

A régi cselekedeteinek hullámai még forgásban tartották, így még mélyebb álomba zuhanva, választott szerepéről is megfeledkezett, álmodni kezdett. Így történt, hogy amikor megszületett, azt álmodta, ébren van és ezzel a tévedésével megváltoztatta szerepe tulajdonságait.

A Kormányzó szerepe például a neurotikus változattá, a tökéletesség dühös rögeszméjévé változott. Az Isteni Anya, neurotikus segítővé vált, aki azért ad, mert rászorul, hogy kapjon. A Varázsló, neurotikus varázslóvá lett, a reklámügynökké, aki a társadalom elvárásainak adja el magát és így tovább, ezért az alvajáró szerepváltozatok nyilvánulnak meg a kilenc pont mindegyikében.

Évezredek múltak, lassan mindenki nagyon unni kezdte a játékot. A világmindenség többi részében, annyira előbbre jártak már a fejlődésben, hogy csaknem megfeledkeztek az elmaradott lelkek kicsiny iskolájáról a parányi bolygón. Ahol azonban a lelkek olyan mélyen belevesztek a játékukba, hogy egyre gyakrabban kezdték felrobbantgatni magukat, sőt olyan fegyvereket találtak ki, amik képesek feltépni a kozmikus mezőt, diszharmóniát teremtve a világmindenség jókora részén.

Megértették tehát, hogy tenni kell valamit ez ellen, ezért odaadták a lényeknek a saját használati utasításukat, az önmaguk választotta szerepeik leírását. A választás lehetősége így adott, tönkreteszik-e a létük bölcsőjét Földanyát, vagy kitakarítják a szemetet, amihez a leírással külön segítséget kaptak.

Most itt következne a mese vége , hogy éltek vele, változtak "és boldogan éltek míg meg nem haltak", de sajnos ma még ez egy befejezetlen történet.

Te, kedves olvasóm, személy szerint mit választanál, mit választasz? 


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el