Enneagram

Térkép Önmagunkhoz

"Senki nem bújhat ki a saját bőréből" vagy tréfásan, bár kissé pejoratívan "kutyából nem lesz szalonna"

Ez a mondás azt jelzi, vannak dolgok amik változatlanok maradnak, miközben az élet nem más mint folyamatos változás, a változatlanság viszont , olyan mint egy vezérfonal, minden ennek mentén történik. És ez így kerek és egész.

Voltál már úgy, hogy számodra is megmagyarázhatatlanul cselekedtél, minden józan ész és érzésed ellenére? És nem nem akartál, hanem egyszerűen nem tudtál, képtelen voltál másképp tenni és még szenvedtél is ettől ? És nem értetted.

Mit szólnál hozzá, ha kapnál egy térképet magadhoz ( és másokhoz) ami segít eligazodni a felejtés útvesztőjében,hogy ki is vagy te, honnan jöttél, hová tartasz, mi a dolgod a világban, mit lehet megdolgoznod, hogy teljesebbé válj általa és hogy hogyan tudsz segíteni másoknak is ebben ? Használnád ?

Mert ezt kínálja fel lehetőségként az Enneagram élő rendszere és még ennél többet is.

A találkozásom az Enneagrammal elementáris erejű felismerések és megértések sokaságát hozta el az életembe, sok-sok évvel ezelőtt. Bátran állítom, a megismerése az önismeret és ezzel a belső béke megteremtésének és megőrzésének alapja.

Könyvtárnyi irodalma van, benne számtalan félreértéssel és félremagyarázással ahhoz képest, hogy alig egy évszázada írta le a nagy orosz misztikus Georg Ivanovits Gurdjieff, aki tudását évtizedeken át tartó kutatásai során Tibet, India és Egyiptom földjén szerezte meg. Ekkor találkozhatott a szufi vándorló sivatagi bölcsekkel, akik beavatták az általuk megőrzött tudás az Ennagram bölcsességébe.

A tudás hatalom és mindig az egyén érzelmi intelligenciája dönti el ezt mire is használja. Vannak akik hatalmi érdekeik mentén mások gyengeségeinek ismeretére és ezzel kézben tarthatóságára, uralására, vannak akik elsősorban saját önismeretük és ezzel mások valódi megismerésének és megsegítésének eszközeként tekintenek rá. Azt hiszem, a tiszta szándék a kulcs az Enneagram valódi tudásához, a lehetőséghez, hogy mélységeiben feltárulhasson, egy idő után.

Az alpontokban találsz még információt, s ha megérintett és elmélyülnél ebben a gyógyító varázslatban, mert gyógyít téged és a kapcsolataidat egyaránt, megteheted ha velünk tartasz a Spirituális fejlődés sorozat második lépcsőfokán.


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el