Mi az Enneagram

A neve két görög szóból tevődik össze és 9 hegyűt jelent. A szimbóluma a teljességet jelentő körben az ég felé mutató egyenlő szárú háromszög és azt körülvevő hat további háromszög, amelyek csúcsain egy-egy karaktertípus foglal helyet, dinamikus mozgásaikkal élővé varázsolva azt, a lélek fejlődésének útját mutatva meg.

Az Ennagram egy nagyon ősi rendszer, karakter tudomány, eredete az Egyiptom előtti korba nyúlik vissza, egyes elméletek szerint az őstudás része, aminek Atlantisz a bölcsője és az arab vándorló bölcsek a Szufik őrizték titkos tudásként.

Gurdijeff az orosz misztikus egyiptomi kutatásai során bukkant rá és kezdte tanítani az 1900 as évek elején, majd halála előtt minden tudását egy könyvben megörökítve hagyta a tanítványaira és az utókorra, ami az Ennagram esetében is hatalmas kincs azok számára akik az önismeret rögös, de szép, célravezető és felemelő útja mellett köteleződtek el.
Kép forrása: www.istockfoto.com

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el